11 Ekim 2011 Salı

Türk kahveli ıslak kek


Arkadaşlar hafta sonu bir tutam kekik bloğunda görmüş olduğum bu tarifi denedim. Gayet güzel oldu. Kek bekledikçe daha da hoşuma gitti. Denemenizi tavsiye ediyorum. Ara sıra türk kahvesini bende kullanırım fakat açıkcası 2 yemek kaşığı biraz fazla diye düşünmüştüm ama gayet güzel oldu. Tarifini aynen yayınlıyorum.

     MALZEMELER
    (ölçüler dikdörtgen  borcam içindir)


  • 3 yumurta
  • 1/5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (dolu dolu değil)
             SOS MALZEMELERİ
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı türk kahvesi
  • Bir parça margarin yada tereyağı
                  HAZIRLANIŞI
  1. Derin bir çırpma kabına 3 yumurtamızı kırıp şekerini ilave ediyoruz.
  2. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  3. Daha sonra diğer sıvı malzelerimizi ilave edip tekrar çırpıyoruz.
  4. En son olarak unumuzu vanilyamızı ve kabartma tozumuzu karışımın içine eleyerek ekliyor ve iyice karışmasını sağlıyoruz.
  5. Yağladığımız borcama karışımımızı döküp,180 derecelik(fırına göre değişebilir)fırında içini çekene kadar pişiriyoruz.
  6. Sosumuz için tencereye tüm malzemeleri koyup karıştırdıktan sonra bir taşım kaynatıyoruz.
  7. Kekimiz fırından çıkıp ılındıktan sonra dilimleyip üzerine ılınmış durumda olan sosumuzu eşit bir şekilde yayıyoruz.
  8. Üzerini arzu ettiğimiz şekilde süsleyip servise sunuyoruz.

4 yorum:

  1. harikasınız sizz yaa:))
    çok mutlu oldum beğenmenize...
    ayrıca iki blog...
    maşallah size...
    yürekten kutluyorum sizi...
    takipteyim artık...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim. Zaman buldukça elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Görüşmek üzere:))

    YanıtlaSil
  3. İki blogeri kutlarım:)))

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil