4 Ekim 2011 Salı

KAVALA KURABİYE


Malzemeler:
1 adet Margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 Su bardağından biraz fazla pudra şekeri
4 çorba kaşığı nişasta
1/2 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı kavrulmuş susam
Aldığı kadar un

Yapılışı:
1/2 sanayağının içinde 2 kepçe unu, un helvası yapar gibi kavurun. Hafif pembeleşmeye başlarken ocağınızın altını kapatıp soğumaya bırakın. Ayrı bir kap içine diğer 1/2 paket margarini, pudra şekeri koyup bir kaşık yardımıyla ezdirerek krema gibi yapın kavurduğunuz unu soğuduktan sonra içine ilave edin  üzerine sıvıyağ, susam ve bir kepçe un katarak hamurunuzu yoğurmaya başlayın. nişasta, kabartma tozunu ilave edin kıvama gelinceye kadar azar azar un ilave ederek (yedire yedire)  hamurunuzu güzelce yoğurun. Kıvama geldikten sonra ufak parçalar kopartarak ay şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip 175 derecede pişirin. Altları hafif pembeleşince fırınınızın altını kapatın ve üzerine hemen pudra şekeri serpin. 2-3 dakika kadar sönmüş fırın içinde kurabiyelerinizi bekletip çıkartın.
Afiyet olsun.

Bu kurabiyeyi kavala kurabiyesi niyetine yaptım ama evde badem yoktu ben susam kullandım. Tarif tam kavala kurabiyesi tarifi değil internette değişik tarifler var benimki biraz ondan biraz bundan ama tadı, kokusu kıyır kıyır süper oldu.  Yakın zamanda bademlisini ve tereyağlısını denemeyi düşünüyorum.  

2 yorum:

  1. çok güzel görünüyor ellerine sağlık denek isterim:))

    YanıtlaSil
  2. şimdiden afiyet olsun çok beğeneceksin.

    YanıtlaSil