14 Ekim 2011 Cuma

Musakka




Malzemeler:
4-5 adet patlıcan
250 gr. kıyma
1 +1/2 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 adet sivri biber
1+1/2 domates
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz+Karabiber+Pulbiber
3-4 Sap maydanoz
Sıvıyağ

Yapılışı:
Patlıcanlar alaca soyulur, yuvarlak dilimlenerek tuzlu suda bekletilir. Bu arada siz yağ soğanınızı hazırlamaya başlayın. Tavanıza biraz sıvı yağ ekleyerek yemeklik doğradığınız soğanlarınızı kavurun. ( Yemeklerinizde soğanı kavururken içine biraz tuz ilave ederseniz soğanlarınız hem çabuk kavrulur hemde daha lezzetli olur) birde soğanlar fazla kavrulmaz pembeleşmeden içine doğradığınız sarımsak ve biberler katılır bir iki karıştırılır daha sonra içine kıyma ilave edilerek kaşığın tersiyle ezdire ezdire kıymanın güzelce suyu çektirilir. Karabiberi, pul biberi, tuzu ilave edilerek karıştırılır. Daha sonra bir çorba kaşığı salça ilave edilir ve doğradığınız domateslerler ile birlikte karıştırılarak hafifçe domateslerin pişmesi sağlanır ve yağ soğanınız hazır hale gelir. Diğer yanda patlıcanların suyu süzülür hafifçe kurulandıktan sonra ayrı bir tavada altı üstü kızartılır. Patlıcanları fırına sürecekseniz (daha lezzetli oluyor) bir borcama yada tepsiye dizilir, yada tencerenize bir sıra dizip üzerine yapmış olduğunuz kıymalı harç eşit olacak şekilde hertarafına yaydırılır. Üzeri domates dilimleri ve biber dilimleriyle süslenir ince doğradığınız maydanozlar serpiştirilir  ve 2 su bardağı kadar sıcak su ilavesiyle yemeğinizi pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder