31 Ekim 2011 Pazartesi

Havuçlu Cezerye


Arkadaşlar havuçlu cezerye eski bir tarifim. Havucun tatlı olduğunu hesaba katmadım.  Şekerini normal tarifimden yarım bardak fazla kullandım.  Siz verdiğim şeker ölçüsünü yarım bardak daha az kullanın.

Malzemeler:
7 adet orta boy havuç
2 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tarçın
1 su bardağı kavrulmuş fındık
1/2 su bardağına yakın su.
1 paketten 3-4 eksik pötibör bisküvi
Yapılışı:
Havucun dış kabukları sıyrılır rondodan geçirilir. Tencerede 2 subardağı şeker ve yarım su bardağına yakın su ile birlikte havuçlar ara sıra karıştırılarak suyu çekinceye kadar pişirilir. Üzerine 1 çorba kaşığı tarçın ilave edilir. Rondodan çektiğiniz pötibör bisküviler ve fındık ilave edilerek karıştırılır. Islatmış olduğunuz borcama kaşığın tersiyle bastırılarak yaydırılır. (ara sıra kaşığınızı ıslatın) Üzerini isterseniz hindistan cevizi, fındık, ceviz
ile süsleyebilirsiniz.

3 yorum:

  1. bir ara ne yapıyordum ama şimdi unutmuşum bile iyi oldu acaba oğlum yermi diye düşünüyorum:)
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Yeseler çocuklar için çok faydalı ama evdeki büyük çocuğun yiyeceği kesin sezocum.:))

    YanıtlaSil
  3. bayılırım cezeryeye:)
    ellerinize sağlıkk nefis olmuşş...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil