9 Ekim 2019 Çarşamba

HAŞHAŞLI ÇÖREK


Malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
3 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
2 yumurta akı
1su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un (ele yapışmayacak)

İç malzeme:
4_5 çorba kaşığı haşhaş
1/2 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı:
Derin bir kabın içine Un hariç bütün malzemeler sırasıyla konur el ile karıştırılır . Mayanın erimesi sağlanır. Hiç beklemeden Azar azar un ilave edilir ele yapışmayacak hamur elde edilir. Üzerine naylon torba geçirip üzeri örtülür. (Naylon torbayı hava aldirmadığı için kullanılır.) 1 saat kadar hamurun mayalanması beklenir. Diğer taraftan haşhaş ezmesi içine yarım su bardağı sıvı yağ ile açtırılır. Çok katı olmamak kaydıyla biraz daha sıvı yağ ilave edebilirsiniz.
Mayalanan hamuru 2 parçaya ayırın ve bir parçasını elinizle bastırarak biraz açın üzerine bir miktar haşhaş ezmesi dökün ve bastırarak hamuru açın hamurun her yerine haşhaş ezmesi dağılsın Daha sonra hamuru 4 parçaya bölün ve  üst üste koyup tekrar elinizle bastırarak hamuru açın. 2 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin kestiginiz parçaları 2 ye katlayıp yanlardan büktürüp tepsiye dizin. Aynı şekilde diğer hamuru da hazırlayıp üzerine yumurta sarısı sürün. 150 derece ısıda üzeri kızarana kadar pişirin.

Ben aynı tarifi haşhaş ezmesi içine biraz da tahin katarak da yaptım. Çok lezzetli bir çörek.
Şimdiden afiyet olsun.... sevgilerimle 😘





Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme