1 Şubat 2012 Çarşamba

SUSAMLI KURABİYE



Dün akşam yoğun kar yağışı, harika bir manzara , eve geldiğim gibi çayın yanına susamlı kurabiye yapayım dedim. Evimizin balkonundan birkaç fotograf alayım derken fırındaki kurabiyeleri yanmaktan son anda kurtardım.. :))Ama kıyır kıyır bu tarifi denemeyenler için tekrar hatırlatayım dedim.. Tarifi için....http://5tensonra.blogspot.com/2011/02/susamli-kurabiye-mine.html

6 yorum:

  1. çayın yanında yemesini çok seviyorum .kıyır kıyırda harika olmuştur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten güzel bir kurabiye sevdacım teşekkür ederim.:)

      Sil
  2. ellerine sağlık nuran bende çok severim çayı hele de yanında güzel bir kurabiye olursa ooo ooofff :)
    çok güzel görünüyor burdan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sezobigocum bende çayı çok seviyorum. Her akşam çayımı mutlaka demlerim. Bizim evde hamur işi de çok yeniyor, aklıma estiği gibi soluğu mutfakta alıyorum. Sezoya yap sende:))

      Sil
    2. Merhaba
      ben bu kurabiyeyi yaptım, tatı çok güzeldi ama şekilleri biraz bozuktu çünki unu az geldi. Tarifte 3.5 bardak un yazdığı için ben sadece o kadar koydum, hamuru biraz yapışık oldu. Pişerkende yayıldı. Meğersem hamur kulak memesi gibi olması gerekiyormuş. 2nci yaptığımda kesin tadı güzel olduğu gibi görüntüsüde güzel olacaktır.

      Sil
    3. Uyarın için teşekkür ederim. 3,5 bardak ölçüsü aslında tam ölçü ama ölçü kaplarında büyüklük küçüklük değişebilir tabiki de. Tariflerde el yordamı, göz kararı da etken. Yorumunuza istinaden tarifime biraz daha açıklama getiriyorum. Görüntü tabiki de önemli ama lezzeti çok daha önemli. İkinci defa denediğinizde yorumunuzu tekrar bekliyorum. Sevgiler:)

      Sil