29 Şubat 2012 Çarşamba

PORTAKALLI ÜZÜMLÜ KEK


Bugün de sizlere dün akşam çayımızın yanında yaptığım portakallı kek tarifini veriyorum.

Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 adet portakalın suyu ve kabuğu
1 su bardağına yakın kuru üzüm
1 adet kabartma tozu
2 su bardağı + 2 çorba kaşığı un  

Yapılışı:
Yumurtalar köpük köpük olana kadar çırpılır, şeker ilave edilerek şeker eriyinceye kadar çırpma işlemine devam edilir. Daha sonra sıvıyağ, portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabukları katılarak karıştırılır. Unu yavaş yavaş ilave edilerek karıştırılır. Kabartma tozu katılıp karıştırılır. En son üzümler ve 2 çorba kaşığı un ilave edilerek karıştırılır ve yağlanmış kek kalıbına dökülür. 150 derecede fırına sürülüp pişirilir. Afiyet olsun:)

20 yorum:

  1. nurancın ben geldim
    mmm mis canım
    muhabbetle kal
    :))

    YanıtlaSil
  2. hoş geldinnn canım, gerçekten buram buram portakal kokuyor, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. NURANCIM CANIM
    :)
    TEPSİYE SU KOYMAYI ATLAMADIM
    :)
    YANINDAKİ FOTAĞRAFI YAYINLAYINCA O YAZI ÖZET GİBİ OLDU
    :)
    HADİ BAKALIM SENİN İÇİN SUYUDA EKLEDİM
    :)
    DİKKATİNE TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  4. canım umarım beni yanlış anlamadın, bu hatırlatmayı bilenler için değil yeni öğrenenler ve uygulamak isteyenler için önemsedim. Bazen banada bu tip uyarılar geliyor. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Nuran Hanım ellerine sağlık. Çok lezzetli olmuş. Ben burada bu kek'e bakanlardan şanslıyım. Çünkü bu kek dilimlerinden birtanesini yeme bahtiyarlığını yaşıyorum. Mükemmel olmuş işte budur diyorum.

    YanıtlaSil
  6. çok severim portakal aromasını ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  7. Reyhancım portakal gerçekten mis gibi kokuyor, bende çok seviyorum. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. portakal güzel bir aroma tadı bırakıyur kokusu da öyle ellerine sağlık bende beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asiye hanım hoş geldiniz. Çok memnun oldum. Birazdan ziyaretinize geleceğim, siz kahveleri ocağa koyun sevgiler:)

      Sil
  9. Nurancım ben geldim cevabını okudum.
    yanlış anlarmıyım sen karşıdan bakan gözsün
    bana tabi söylicen
    muhabbetle kal canım
    :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin canım. Benim için yorumlar çok önemli. Birbirimize karşı saygı çerçevesinde açık olmaktan yanayım. Örneğin tarifimi yapan kişi şurası böyle oldu diyebilmeli bunun da mutlaka bir açıklaması vardır zaten. Sevgiler:)

      Sil
  10. oh oh buradada portakalli kek var simdi emelde yabanmersinli keki yapmaya karar vermistim neyse seninkinide obur hafta yaparim,ya ama cok fena:(ne olacak boyle?
    tulay,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tülaycım özlettin kendini, haklısın ne olacak halimiz bilmem. Dün akşam bile neredeyse çaylı kek yapacaktım çayım yarım bardak çıkınca vaz geçtim. Emel çok güzel yapmış kekini, yabanmersini bizim burada alışık olmadığımız bir meyve, marketlere bakayım bakalım bulabilecekmiyim. Sevgiler.:)
      Tülaycım yorumunu gönderirken anonime değilde ADI/URL ye tıkla, adı olan kısma ismini yaz URL yi boş bırak öyle dene. Yorumların adınla gelsin. Tekrar hoşçakal:)

      Sil
    2. ;-) boylemi????

      Sil
    3. Eveett arkadaşım böyle daha iyi oldu, sevgiler:))

      Sil
  11. asla hayır diyemeyeceğim bir kek. ellerine sağlık mis gibi portakal kokulu. ahh içim gitti valla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özlemcim teşekkür ederim canım. Gerçekten mis gibi portakal kokulu, sende hemen gir mutfağa kır yumurtaları, sevgiler:)

      Sil
  12. Nuran hanim cok olçulu tarif ben ki hiç kek kabartamazdim çok güzel kabardi tarif için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohh elinize sağlık afiyetler olsun sevgilerimle...:)

      Sil