26 Eylül 2011 Pazartesi

Patlıcan Kebap



Patlıcan kebap, Annemin yaptığı nefis yemeklerden bir tanesi. 

Yapılışı:
Biberlerinizin çekirdek kısımlarını çıkartıp ikiye bölün. Domateslerinizi elma dilimi şeklinde doğrayıp hazırlayın.
Köftenizi yoğurun. Şekillendirip yağda kızartın. Kızartma işlemini fazla yapmayın hafif pembeleşmesi yeterli.  Patlıcanlarınızı yuvarlak doğrayıp tuzlu suda bekletin ve onlarıda aynı şekilde yağda kızartın.  Fırın tepsisine 1 adet köfte+1adet patlıcan+1adet biber+1adet domates olmak üzere yanyana sıra ile dizin. Ayrı bir tavada yağı kızdırın içine salça, domates suyu, baharat ve tuzunu ekleyerek pişirin daha sonra sıcak su ilave ederek sosunuzu sulandırın ve tepinizin üzerine gezdirin. (dikkat edin suyu köftelerin üzerini geçmesin ne fazla, ne az olsun)  Daha sonra tepsiyi fırına sürün ve üzerleri kızardıktan sonra tepsiyi fırından çıkartın. Yemek servise hazır. 

6 yorum:

  1. icinde patlican olan her yemegi severek yiyiyorum eline saglik

    YanıtlaSil
  2. merhaba hayatadair hoş geldin. Bloğunda geziniyorum, gittiğin kırlar çok güzel. Benim sevdiğim çiçeklerin arasındaymışsın. İki gündür sana mail atmaya çalışıyorum birtürlü gönderemedim. Mailler gitmiyor.

    YanıtlaSil
  3. nefis görünüyor gerçekten !!

    YanıtlaSil
  4. hoş geldiniz:) Yemeği annem yaptı. Gerçekten çok leziz bir yemek. Bloğunuzu ziyaret ettim. görüşmek üzere sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. bayıldımmmmm
    annenizin eline sağlıkkkkk

    YanıtlaSil
  6. teşekkür ederim hoş geldiniz

    YanıtlaSil