10 Ocak 2017 Salı

KEKLİ TAVUK GÖĞSÜ


Tavuk göğsünü birde böyle deneyin...

Malzemeler:
1,5 su bardağı toz şeker
1 Su bardağı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 Kilo süt
1-2 kaşık tereyağ
2-3 dilim kek
2 çorba kaşığı kakao
Üzerine karamel ve çikolata sosu

Yapılışı:
Şeker, un, nişasta ve sütü karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. İçerisine tereyağını ilave edip çırpın ve ıslatılmış borcama dökün.  Keklerinizi rondadan geçirin ve içine 2 kaşık kakao ilave ederek karıştırın. Hafif ılınmış tavuk göğsünüzün üzerine serpiştirin. Servis ederken üzerine sos ilave edin.
Ben kendim için biraz bol kepçe sos ilave ettim....:))
(Evde kakaolu kekim ve kurabiyem vardı ben bu tatlıda onları kullandım.)

Not: Evde yapmış olduğunuz kekinizden 2-3 dilim ayırarak dondurucuda saklayabilirsiniz. Her zaman elinizin altında malzemeniz hazır olur. Tabiiki bu bir tavsiye....:)


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder