8 Ekim 2016 Cumartesi

ISPANAKLI KREP (AKITMA)



Kahvaltı veya beş çayınıza eşlik edecek ıspanak-kaşarlı krep .....


MALZEMELER:

1 adet yumurta
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı un
Çay kaşığı ucu ile karbonat
Tuz

İÇ MALZEME:

1 Adet soğan
Ispanak (yıkanıp doğranmış)
Tuz, ve baharat

YAPILIŞI
Yumurtayı çırpalım. Daha sonra diğer malzemeleri de ilave ederek  çırpalım. Teflon tavayı biraz kızdırdıktan sonra içine çok az  (1 -2 yemek kaşığı kadar yağ damlatalım ve kepçe yardımıyla hazırladığımız karışımdan bir kepçe tavamıza dökelim ve tavamızı ileri geri oynatalım. Tavamızın tabanını kaplasın. Orta kısık ateşte altlı üstlü pişirelim.

Hazırladığımız kreplerimizin içine ıspanaklı harçtan koyarak zarf biçiminde kapatalım ve yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerlerine kaşar rendesi serpiştirerek sıcak fırında kaşarlar eriyinceye kadar tutalım.

İç malzemesi için soğanı yemeklik doğrayalım ve az yağda tavada yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yıkayıp doğradığımız ıspanakları içine katıp kavuralım. Tuzunu, karabiberini ilave edelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme