14 Kasım 2014 Cuma

NAR PELTELİ TAVUK GÖĞSÜ


Ocağın başında sütlaç için süt kaynatırken  gözüm birden narlara erişti. Küçük bir tencereye sütün bir kısmını ayırıp tavukgöğsü üzerine de nar peltesi yaptım. Nar zamanını kaçırmayın bence.....:)
 
Tavuk göğsü için normal ölçü;
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 kilo süt
50 gr. kadar margarin veya tereyağı
 
Pelte için;
2 adet nar suyu
3 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı su
 
Yapılışı:
Derin bir tencereye un, şeker ve sütü ilave edin ve  koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Margarin ya da tereyeğınızı ilave edin. Yağınız eridikten sonra mikserleyin.
Islattığınız borcama tavuk göğsünü dökün.
Nişastanızı bir su bardağı suda açtırın ve tencerenize aktarın şekerinizi ilave edin, üzerine sıkılmış nar suyunuzu (isterseniz biraz daha su ilave edebilirsiniz) da ilave edip,  koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin ve ılınmış tavuk göğsünün üzerine dökün.
 
 

6 yorum:

  1. çok güzel bir tatlı olmuş canım.ellerine saĞLIK.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Sevgi ve Selamlarımla...

      Sil
  2. Nar peltesi ve tavuk göğsü kulağa harika geliyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lezzeti damağa da hitap ediyor. Denemenizi tavsiye ederim. Teşekkürler

      Sil
  3. Ugramayali ne guzel tarifler paylasmissin ellerine saglik. Blogdan biraz uzak kaldim son zamanlarda :( sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ara sıra bana da oluyor. Sevgiler:)

      Sil