12 Kasım 2013 Salı

KURABİYE



Hafta sonundan bugüne, Kayınvalidem ile birlikte  annemde köydeyiz. Şansımızdan havalar da çok güzel.  
Bahçemizde çay ve kahve keyfi yaptık. Eee bu kadar güzellik içinde çayın yanında da böyle güzel kurabiye yapıp ikram etmek de ayrı bir güzellik.  

                                                               Annem ve Kayınvalidem









Tarife gelince,
3 adet yumurta (bir yumurta sarısının yarısını üstüne sürmek için ayırdım)
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
Üzerine fındık
1 tatlı kaşığı silme karbonat
Aldığı kadar un,

Un haricinde bütün malzemeler karıştırılıp yavaş yavaş un ilave edilerek hamur yoğrulur. Şekil verilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerleri Çatalla çizilerek yumurta sarısı sürülür. Daha sonra üzerine fındık konularak önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir. Çayın yanında nefis kurubiyeleriniz hazır......:)) Sevgilerimle.


4 yorum:

  1. merhaba nurancim, kurabiyen cok guzel gorunuyor ama ben ciceklerinize bayildim annecigin nasil guzel yetistirmis onlari ozellikle papatyalari cok cok begendim...selamlar, sevgiler canim

    YanıtlaSil
  2. Merhaba tülaycım, kurabiye gerçekten harika oldu. Denemeni tavsiye ederim. Bahçe çok güzel, şimdi kasımpatı zamanı onlarda bir güzel coşmuşlar. Annem gerçekten çiçeklerin dilinden anlıyor. Papatya benimde her zaman favori çiçeğimdir. Seninle muhabbeti özlemişim canım. Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. nasıl güzel çiçekler -bahçe öyle içim gittti resmen.
    kurabiyeyi merak ettim denemek isterim.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adliye köyündeki bahçemiz sezocum. Annem çiçekleri çok seviyor. Kurabiyeyi yap, ununu birden koyma az az ilave edip yoğur.

      Sil