21 Kasım 2013 Perşembe

BAL KABAKLI BÖREK




Şöyle çıtır çıtır, bol cevizli, tatlı mı tatlı börek yemek istermisiniz....

Yine annemin tarifinden bizim çok sevdiğimiz bal kabaklı börek tarifi;

Malzemeler:
1 kilo hazır yufka
2 dilim rendelenmiş kabak
1,5 su bardağı toz şeker (isteğe göre biraz daha fazla olabilir)
Bol iri çekilmiş ceviz.
Sıvı yağ.

Yapılışı:
Kabukları soyulmuş 2 dilim kabak iri şekilde rendelenir. İçine şeker ve ceviz ilave edilerek hafifçe karıştırılır. (sulanmaması için fazla karıştırmayın)
Bir adet yufka serilir üzeri sıvı yağla yağlanır. Üzerine ikinci yufka serilerek 8 yada 12 üçgen parçaya bölünür. Geniş kısmına iç malzeme konularak sigara böreği şeklinde sarılır. Diğer yufkalarda aynı işlem yapıldıktan sonra yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine hafifçe sıvıyağ sürülerek 200 derecede pişirilir.
Afiyet olsun sevgilerimle....:)

2 yorum:

  1. merak ettim tadı nasıldır diye.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka denemelisin canım, gerçekten çok güzel bir tadı var. Sevgilerimle.

      Sil