5 Şubat 2013 Salı

BİTTER ÇİKOLATALI PUDİNGLİ KEK





 Malzemeler:
4 yumurta
1,5 Su bardağı şeker
1 su bardağına yakın sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
80 gr. Bitter çikolata (erimiş)
1 çorba kaşığı dolusu kakao
1 paket Dr.Oerker Bitter çikolatalı puding (toz)
1 adet kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1yudum su

Yapılışı:
Yumurtalar iyice çırpıldıktan sonra şeker ilave edilerek şeker eriyene kadar çırpmaya devam edilir. Yağ ve süt ilave edilerek karışıma yedirilir. Eritmiş olduğunuz çikolata ılındıktan sonra içine katılır, 1 paket toz puding ilave edilir. Un yavaş yavaş ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Kabartma tozunun üzerine 1 yudum su damlatılarak karıştırılır. (Kaşık ile kekinizi 1-2 havalandırarak karıştırın) Bekletmeden yağlanmış kek kalıbına dökülür. 140 derece ısıda fırında pişirilir........
Afiyet olsun sevgilerimle:))

7 yorum:

  1. ellerine sağlık canım.çok güzel olmuş.sevgler.

    YanıtlaSil
  2. Nuran bu kek dusuk isida pisiyor sanirim??birde toz puding neden koyuluyor?? Farkli bir tatmi olusuyor?? Birkac baska blogta daha yazmislar toz puding diye senin tariftede var..merak ettim.:)) sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelcim bütün kekler düşük ısıda daha çok kabarıyor. Bu tarz kek tarifini hünerli bayanlar bloğundan gördüm ve denedim. Pudingin içindeki karışımdan olsa gerek özellikle borcamda pişirildiğinde pastaban olarak kullanabilirsin.
      Denemeni tavsiye ederim. Sevgilerimle:)

      Sil
  3. Harika olmuş.Ellerinize sağlık.Blogunuzu takibe aldım.Banada beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzeetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.http://istkazanbenkepce.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar her sene yaptığım ''Ben Buldum'' etkinliğini bu sene de 17 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında yapmaya karar verdim. Mutfakta kendi başımıza kaldığımızda bir sürü tarif buluyoruz. Sizin de kendinize ait tarifleriniz varsa ve bizimle paylaşırsanız çok sevinirim.

    http://hayattanazicik.blogspot.com/2013/04/geleneksel-3-ben-buldum-etkinligi.html

    Sevgiler...

    YanıtlaSil