20 Şubat 2013 Çarşamba

KIYMALI-BULGURLU BÖREK





Deniz arkadaşımın yıllar önce tarifini verdiği bu böreği çok sevmemize rağmen uzun süredir yapmamıştım. Bu akşam iş dönüşü yaptığım börek hem çıtır, hemde pamuk gibi. Daha önce yapmayan arkadaşlara tavsiyem hemen yapsınlar. Benden söylemesi.....:)

MALZEMELER:
250 gr. Kıyma
2 Adet soğan
1 çay bardağı ince bulgur
1/2 çay bardağı sıcak su
Ceviz, karabiber,tuz
Yufka
Yufka için sıvı yağ, yoğurt, biraz su
Galeta unu

YAPILIŞI:

İnce doğradığınız soğanlar yağda kavrulur, üzerine kıyma ilave edip hafifçe öldürülür. İçine tuz, karabiber, acı pul biberi ve bulgur katılılarak karıştırılır. Ocağın altı kapatılıp üzerine sıcak su dökülür demlenmesi için  kapak kapatılır.

Yufkaya sürmek için 2-3 kaşık yoğurt, sıvı yağ, birazda su katılarak karışım hazırlanır.
yufka serildikten sonra bu karışım üzerine sürülür daha sonra sekize bölünür. Sivri kısmından beş parmak kadar olan kısmına malzeme konur ve sivri kısımı ile malzemenin üzeri kapatılır, yanlardan içeriye doğru katlanır ve geniş olarak sarılır. Üzerlerine yaylı karışımdan sürülür ve galeta ununa batırarak yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıttığınız fırında 160 derecede pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder