7 Şubat 2012 Salı

Zeytinyağlı Pırasa


Zeytinyağlı yemekler sofralarımızın vazgeçilmezleri. Pırasa yemeği hemen hemen her evde pişer. Sevenler, sevmiyenler olabilir ama ben şöyle bol limonlu pırasaya hayır diyemem.

Yemeğimi birşey eksik ama ne diye düşüne düşüne pişirdim. Daha sonra anladım ki  unuttuğum şey pirinçmiş. !!

Malzemeler:
6-7 sap pırasa
2 adet küçük havuç
1,5 adet soğan
1 çorba kaşığı pirinç
Tuz,
1 çay kaşığı şeker
Zeytinyağ

Yapılışı:
Pırasaların dış yaprakları bıçakla boyuna çizilerek çıkarılır, yıkanıp doğranır. Soğanlar ve havuçlar doğranıp zeytinyağında hafifçe öldürülür, içine doğranmış pırasalar ilave edilerek karıştırılır, Tuzu, şekeri ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirmeye bırakılır. Pırasa suyunu salar, pişmesine yakın pirinç yıkanıp üzerine de biraz su ilave ederek pırasaların üzerine dökülüp karıştırılır, Kısık ateşte pişirilir. Pırasaların dağılmaması için pişirirken fazla karıştırmayınız. Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. bu aylarda bol bol tüketmemiz gereken bir sebze.ellerine sağlık canım.çok güzel görünüyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ayy bir kerede ben pişirdim yedim sonra dedim bir eksiklik var ama ne:)
    baktım ki hazırladığım pirinç bana bakıyor tezgahın gerisinde:))
    ama öylede yenir dmi çok severim çok(bu arada bende ne çok şeyi seviyorum yahu:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen aklımız karışık oluyor , bazen yorgun oluyoruz olacak o kadar:)) Evdekileri susturmak için hemen savunmamız hazırdır yani:))

      Sil
  3. Haklısın sevda, kışın yediklerimiz bunlar, kabuskayıda çok severim lahana içinde çok faydalı diyorlar yemesende tarlasından geçeceksin derler:)

    YanıtlaSil