24 Şubat 2012 Cuma

Ispanaklı Yumurta



Ispanaklı yumurtaya kim hayır diyebilir ki!!!

Her ıspanak yıkadığımda elimin altında olması için içinden mutlaka birazını ayırıp derin dondurucuya kaldırırım. Daha sonra onlar orada bayağı birikiyor. Bunun için bir çaba harcamamız gerekmiyor. Sadece yapılması gereken şey yıkayıp süzdürdüğümüz ıspanakların içinden alacağımız kadarını alıp buzdolabı poşetine koyup ağzını  bağlamak yeterli.

Ben her zaman yemekleri bol soğanla pişiririm. Ispanaklı yumurta içinde 1,5 adet iri soğan doğradım.
Az yağda öldürdüğüm soğanların içine az tuz, karabiber, acı pulbiberi birazda kırmızı toz biber katıp kişi sayısına göre yıkanıp doğranmış ıspanakları (ben derin dondurucudan çıkardım) ilave ederek karıştırdım. Tavanın kapağını kapatarak kısık ateşte ara sıra karıştırarak ıspanakları kavurdum.  Pişmesine yakın çok az su ilave edip tuzunu kattım, suyunu çektirdikten sonra yumurtalar için havuzlar açıp içine yumurtaları kırdım. Çatal yardımı ile yumurtaların aklarını hafifçe çektirip pişmesini sağladım, ensonunda da yumurta sarılarını patlatıp ocağın altını kapattım. Üzerine toz biber serpiştirdim. Kızarmış ekmek ve kurusoğanla birlikte bir akşamı da böylece geçiştirmiş olduk. (Tembellik değil ona göre arkadaşlar istek büyük yerden geldi.:)))

4 yorum:

  1. çok ssevrim ıspanağı her türlüsünüde ayırmadan yerim.buzluğa koyma fikrini sevdim bende yapıcam:)
    ellerine sağlık hııımmmm olsa da şimdi yapsam:)

    YanıtlaSil
  2. bizim evdede ıspanağın en çok sevilen şekli canım.harika olmuş.görünce yapmak istedim şimdi.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler sevdacım, gerçekten lezzetli oluyor,
      sizede afiyet olsun:)

      Sil