28 Şubat 2012 Salı

Damla Çikolatalı Kakaolu Kek


Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1çay bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
2 su bardağı un
1/2 su bardağı kakao
1 çay bardağına yakın damla çukulata
1,5 kabartma tozu
2-3 damla limon suyu ve rendesi

Yapılışı:
Mikser yardımıyla yumurtaları köpürtünceye kadar çırptım, İçine şeker ilave edip şeker eriyinceye kadar çırpaya devam ettim. Daha sonra sırasıyla süt, yağ ilave ederek kaşıkla karıştırdım. Kakaosunu ve ununu ilave edip ilk önce kaşıkla karıştırıp daha sonra mikserledim. Kabartma tozunu ilave ettim üzerine limon kabuğunu rendeledim, 3-4 damla  limon suyu ve çay bardağının en dibinde bir yudumluk sade su ilave ederek karıştırdım. (Ben yaptığım keklere mutlaka 1 yudumluk su ilave ediyorum) Bu aşamada fırın 150 deeceye ayarlanıp ısıtılır. Yağlanmış kek tenceresine döktükten sonra üzerine damla çikolataları ve 1 çorba kaşığı kadar da hindistan cevizi serpiştirip 150 derecede fırına sürüp pişirdim.
(Kekler genelde 40-45 dakika kadar bir sürede pişer. Bu arada fırın kapısı asla açılmaz. Kekinizin piştiğini anlamak için kekinizin bir kenarına bir bıçak batırılıp bıçağınıza yapışmadıysa kekiniz pişmiştir. Daha sonra fırından çıkartıp ıslak bir bezin üzerine oturtulur. Buharı geçince hafifçe yanlardan bıçakla havalandırılır ve kalıptan ters çevrilerek servis tabağına alınır.) Afiyet olsun.

Bu tarifimi Etkinliğinde başarılar dileyerek PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİ düzenleyen GÜLO ANNE MUTFAKTAhttp://guloannemutfakta.blogspot.com/ 

ve Elif"in defterinden (mndlna) Gelibolu17′nin hazırladığı “Çay,Kahve Bahane” etkinliğine gönderiyorum.

7 yorum:

  1. Teşekkür ederim, benden de size sevgiler:))

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine sağlık.Tarifinizi yayınşadım.Katılımıb ve destekleriniz için tşk ederim her zaman beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  3. merhaba blogunuz çok güzel ve çok tatlı hemen takibime aldım:)
    ayrıca damla çikolatalı keke bayılırım sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin canım. Tanıştığıma memnun oldum. Bloğunu dolaştım, güzel havadisler aldım. Allah tamamına erdirsin inşallah. Görüşmek üzere sevgiler:)

      Sil
  4. yaa ben daha küçüğüm :D fırını nasıl ayarlıcam anneme süpriz yapcam kaçta olmalıı??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim annene süpriz yapman büyük incelik. Senin için tarife biraz daha açıklık getirdim. Fırını 150 dereceye ayarla, 40-45 dakika fırının kapağını sakın açma. Daha sonra kekine bir bıçak batır yapışmadıysa kekin pişmiştir. Merak etme en güzel şekilde yapacaksın. Neticeyi bana bildirirsen sevinirim. Sevgilerimle...

      Sil