26 Eylül 2011 Pazartesi

POĞAÇA


POĞAÇA:

Malzemeler:
2 Adet yumurta (1.nin sarısı üstüne)
1 Adet margarin
1 Subardağına yakın sıvıyağ
1 Subardağı yoğurt
Tuz
1paket kabartma tozu
Aldığı kadar un.

İçine malzeme peynir

Yapılışı:
1 adet Yumurta sarısını ayırın. (Sıvı yağ bir su bardağından 2 parmak eksik) Un hariç diğer malzemeleri katıp karıştırın. Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Ufak parçalar kopartarak içine peynir harcı koyup poğaça şekli verin, üzerine yumurta sarısı sürüp Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.

Annemler bir hafta kardeşimde kaldılar. Kardeşimle evimiz bitişik olduğu için bir arada gibiyiz.
Hafta sonu  Annem-babam ve diğer kardeşlerim çocukları ile beraber bana çaya geçtiler. Onlara poğaça,  irmikli revani tatlısı ve salata niyetine kızartma yaptım.
 Bizim büyüklere yemek beğendirmek mesele. Annemin yemekleri çok lezzetli olduğu için bizim yaptıklarımıza eh işte fena değil geçen gün ben bunu yaptım çok güzel oldu, diyerek söze başlar hemen tarifini anlatır. Senin yaptıkların öylece kalır. :)) Ama poğaçamın tarifini hemen aldı, Geçen gün yaptığım kurabiyem 10 numara aldı, birde türlü yemeği yapmıştım o da öyle.  Özellikle babam ben nuranın türlüsünden tekrar yiyeceğim dedi. Laf aramızda annem birazcık kıskandı galiba.:)) Çaktırmadan tarifini soruyor. :))) Tabiki bunlar işin latifesi. Neticede dün onları evlerine yolcu ettik. Çok iltifatlar ederek gittiler.  Bir haftada bayağı alışmışız. 

1 yorum:

  1. Arkadaşım Nuran'dan aldığım mayalı poğaça tarifinidenedim çok güzel oldu. Aldığım tarifi hemen denedim çok güzel oldu. Fakat Pişirdiğim poğaçanın yarısını dondurucuya atıp bir müddet sonra pişirdim. Dondurucudan çıkartıp ısıttığım poğaça çok daha lezzetli oldu. Teşekkürler Nuran.
    Nurten

    YanıtlaSil