20 Haziran 2011 Pazartesi

ÇİĞ BÖREK



Biz puf böreği deriz. Dün annemlere köye gittik. Anacım bize puf böreği yaptı. Neden bu kadar uğraşıyorsun deyince ben sağlığımda uğraşayım sizlerde çocuklarınıza böyle uğraşırsınız dedi. Analık bu işte haklıda.
Hamur için,
Un, tuz ve su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur.
İç harcı,
Kıyma, soğan rendesi, tuz, karabiber
Peynir, maydanoz
Yapımı:
 Ufak bezelere ayrılıp avuç içinde yuvarlanarak hazır hale getirilir. Daha sonra bezeler ufak ufak açılıp içine kıymalı harç ya da peynir konularak kapatılır. Pişerken hamurun kabarması için hamuru kapatırken bol bırakıp kenarlarını bardak altıyla kesiyoruz. Bol yağda altı üstü kızartılıp servis tepsisine alıyoruz.


5 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor çiğ börek eline sağlık şekerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim hülyacım, annem yaptı, biz yedik:))

      Sil
  2. mis mis mis:)))
    Tulay,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tülayyy:) Gerçekten öyle:)))

      Sil
  3. Nasıl da lezzetli bir börek tadı hala ağzımda bende yapmayı düşünüyorum akşama bakalım inşallah olur:)

    YanıtlaSil