Haftasonu misafirlerim için yaptığım pasta. Kreması yılbaşı pastasında kullandığım malzemeler.... Ayrıca misafirlerime hazır mantı, bol yeşillikli patates salatası, pırasalı börek, halka kurabiye ikram ettim.
PASTA TARİFİ
Malzemeler
1 adet kakaolu pastaban
1 paket 3+1 arada nescafe
2 paket klasik etiburçak
1/2 bardak süt (keki ıslatmak için)
1/2 bardak süt (etiburçakları ıslatmak için)
Kreması için;
2 çorba kaşığı creme ole
2 çorba kaşığı krem şanti
3 çorba kaşığı pasta kreması
2,5 su bardağı süt
2 paket 3+1 arada karamelli nescafe
Sos için;
1/2 paket çikolata sosu
1 su bardağı süt
Krokan için
1/2 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
Pastabanın alt parçasını servis yapacağınız servis tabağına alın ve 1/2 bardak süt içinde erittiğiniz 3+1 arada neckafe ile kekinizi ıslatın.
Krema malzemelerini mikserleyip kremanızı hazırlayın ve kekinize ince tabaka halinde sürün. Etiburçaklarınızı 1/2 bardak süt içine batırıp kekin üstüne dizin.. Üzerlerini krema ile kaplayın. Tekrar üzerine etiburçaklarınızı aynı şekilde süt ile ıslatıp tekrar kekinizin üzerine dizin üzerlerini krema ile kaplayın. Daha sonra kekinizin diğer parçasını üstüne kapatıp nescafeli süt ile ıslatın ve kekinizin tamamını krema ile kaplayın. Üzerine 1/2 paket çikolata sosunu 1 su bardağı süt ile pişirip (koyuluğu size kalmış, süt ayarını siz belirleyin) hazırlayın soğuttuktan sonra üzerine gezdirin. Krokan için fındığınız varsa ilave edersiniz. 1/2 su bardağı şekeri teflon tavada yakıp yağlı kağıt üzerine ince tabaka halinde döküp havanla kırdırın ve pastanızın üzerini süsleyin.
Misafirlerimin beğenerek yedikleri kahve tadında güzel bir pasta tavsiye ederim.
Harika gözüküyor Nuran abla döktürmüşsün yine ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim Ayşegülcüm. Çok öpüyorum seni...:)
Silbende seni Nuran abla:)
Sil:)
Silhımm nefis, elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim...
Sildeğişik bir pasta olmuş canım.çokta güzel.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgiler..:)
SilŞahane bir görüntüsü var
YanıtlaSilTeşekkür ederim reyhan gerçekten tadı da öyle ...:)
Sil