Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
1,5 litre süt (yaklaşık 8 su bardağı)
3 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
Yapılışı:
Pirinçler yıkanıp üzerini bolca geçecek kadar su ile haşlanır. Suyu pelteleştirilir. Çelik tencerede 1,5 litre süt kaynama noktasına geldiğinde pirinçler ilave edilir, 5-10 dakika kadar kaynatılarak şekeri ilave edilir. Bu arada taşmaması ve dibinin tutmaması için ara ara karıştırılır. Koyulaşma aşamasında 2 çorba kaşığı nişasta su ile açtırılıp içine ilave edilir. Sütlaçınız özleştiğinde olmuş demektir. Kaselere boşaltılarak ister sade isterseniz bir tepsiye 2 parmak kadar su ilave ederek üstten yaktığınız fırına sürülüp üzeri yaktırılır. Krema tadında sütlaçınız hazır. (Bazen nişasta kullanmadan annemin yaptığı şekilde yapıyorum. Sütlaç özleşinceye kadar kaynatıyorum. Pişmesi daha uzun süre alıyor) Afiyet olsun.
nurancım ellerine sağlık canım
YanıtlaSilmmm harika
muhabbetle kal
:))
teşekkür ederim canım, haftasonu oğlum için yaptım. Sevgiler:)
Silnefisssss nefissss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevdacım, sevgiler:)
Silellerine sağlık ne tesadüftürki bugün bende yaptım severek yiyorlar bizim çocuklar sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim, çocukların severek yemelerine çok sevindim. Yemeyen çocukla uğraşmak gerçekten çok zor. Sizinde ellerinize sağlık, Afiyet olsun,
SilAhh nasıl severim nasıl..
YanıtlaSilEn sevdiğim yeride o yanık üzeri..
Ellerine sağlık canım..
Sütlaçın fırınlanmamış halide güzel melihacım, fakat fırınlayıncada ayrı bir lezzet oluyor gerçekten sevgiler:)
SilTariflerinizi kaçırmamak için izlemeye aldım,bende cok yeni bir blogum banada beklerim :))
YanıtlaSilHoş geldin nihalcim. Çok memnun oldum, sen çayı hazırla geliyorum sevgiler:)
Silellerine sağğlık canımm:)
YanıtlaSilnasılda güzell kızarmışş.
tam kıvamında:)
çok yanmış halini pek sevmiyorum ben..
tam damak tadıma layık olmuş bu görüntü:)
afiyet bal olsun..
muhabbetle..
Ayşegülcüm çok teşekkür ederim canım, sevgiler:)
Sil