Et yemeklerini genelde pişirdikten sonra 5-10 dakika fırınlıyorum.
Koyun kaburgası,
2 adet soğan
1,5 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kadar (çok doldurmayın) kırmızı toz biber
Tuz
Karabiber
Yıkayıp süzdürdüğünüz etlerinizi tencereye koyun, ocağın altını açın etler buhar çıkarmaya başladığı anda ocağınızın altını iyice kısıp tencerenizin kapağını kapatın. Su salıp çekinceye kadar etlerinizi ara sıra karıştırın. Suyunu çeken etlerinizin üzerine biraz yağ gezdirin ve yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin, soğanlar öldükten sonra içine kırmızı toz biber ve salçaları ilave edin ve bir iki karıştırın. Daha sonra üzerini hafif geçecek kadar sıcak suyu yavaş yavaş ilave edin ve yemeğinizi karıştırın. Tencerenizin kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Borcama aktarıp 200 derecede 5-10 dakika kadar fırına sürün, fırınınızı üstten ayarlayın etler hafif kızarsın.
(Ah birde yanında çerkez pastası olsaydı)
oooofff oooffff yemede yanında yat olmuş bu ne güzelik ellerine sağlık:)
YanıtlaSilteşekkür ederim sezobigo güzel oldu gerçekten:))
YanıtlaSiletler harika duruyor, kuzu etinede dayanamam, ellerine sağlık,
YanıtlaSilNiloş
teşekkürler arkadaşım:) kuzu etini herkes sevmiyor ama bende çok severim.
YanıtlaSilTepsisiyle uzanıp almak ve akşam yemeğinde yemek vardı..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
:))Haklısın .. Bazı akşamlar bende geçiştiriyorum. Akşam üşengeçliğimden makarnaya talim ettik. Üzerinede bol sarımsaklı yoğurt:)))
YanıtlaSilEllerine saglik Nuran..Guzele benziyor ama kuzu eti bana gore degil:)Size Afiyet olsun.Yanliz alt kisimda yaninda birde cerkez pastasi olsaydi demissin))o nedir?Sayfana bir bakim tarifi varmi))) Sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim emel, kuzu etini herkes sevmez, çerkez pastasına gelince o da aynı şekilde.:)
YanıtlaSil