Malzemeler:
1 yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1/4 Çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karbonat
Aldığı kadar un.
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Malzemelerin içine biraz da su katıp hamur yoğrulur. Üzerine bir kapak kapatılarak biraz dinlendirilir. Hamur 2 ye bölünür. Bir parçası ince olmayacak şekilde açılıp Kare kare kesilir. Yağda kızartılır. Kalan diğer hamurda aynı şekilde. Kızartmayı derin kızartma tenceresinde yaparsanız daha güzel kabarırlar. Özellikle Kahvaltılarda ve 5 çayında yanında peynir, zeytin, domates, acıka çok güzel gider. Çok da vakit almayan bir hamur.
Antalya'da ismi bir türlü aklımıza gelmedi.Şelame olduğunu sitenizi okuyunca hatırladım.Ellerinize sağlık güzel görünüyor...
YanıtlaSilTeşekkür ederim, Kayınvalidem abaza, onlar şelame diyorlar sevgiler:)
Silofff ne guzel olurlar misss gibi pufuduk pufuduk,ellerin saglik canim ama biz buna acac deriz, ilginc ;)))))
YanıtlaSilTeşekkür ederim tülaycım. İsim konusunu tutturamadık seninle.......:)))
Sil