Malzemeler:
5 adet orta boy patates
4 adet yumurta
1 su bardağı süt yada 1 bardak yoğurt
1 su bardağında bir parmak eksik sıvıyağ
1-1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu. Az karbonat
Taze soğan
1 adet büyük kuru soğan (yemeklik doğranmış)
Maydanoz
Nane
Dereotu
Acı pul biberi
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
5 adet orta boy patates
4 adet yumurta
1 su bardağı süt yada 1 bardak yoğurt
1 su bardağında bir parmak eksik sıvıyağ
1-1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu. Az karbonat
Taze soğan
1 adet büyük kuru soğan (yemeklik doğranmış)
Maydanoz
Nane
Dereotu
Acı pul biberi
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
Derin bir kap içinde yumurtalar çırpılıp içine süt yada yoğurt, yağ ilave edilerek karıştırılır. İçerisine rendeleyip suyunu sıktığınız patatesler ilave edilir. (patatesler istenirse küp küp doğranır) İnce doğradığınız yeşillikler ve kuru soğan karışıma ilave edilir.. Daha sonra Un ve baharatlar ilave edilir ve karıştırılır. (Malzemeler birbirine özleşmesi için un biraz daha arttırılabilir.) En son kabartma tozu ve çok az karbonat ilave edilerek yağlanmış borcama dökülüp fırında pişirilir.
Afiyet olsun....
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder