23 Kasım 2015 Pazartesi

KÖZLENMİŞ PATLICAN YATAĞINDA BONFİLE...





Bu akşam eşimin yaptığı nefis yemeğin tarifi.....

Malzemeler:

Bonfile
Hazır közlenmiş patlıcan
1 diş sarımsak
100 gr. Kaşar peyniri
Dereotu
Kara biber
Kırmızı pul biber

YAPILIŞI:

Etinizin üzerine halka doğranmış soğan,  çok az da yağ gezdirerek karabiber ve kimyon ile marine edin. Streç filme sarıp bir gece dinlendirin. Daha sonra döküm tavada alt üst istenilen ayarda kızartın. Tavanıza bir çorba kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin. İçerisine közlenmiş patlıcanı ve incecik kıydığınız sarımsak,karabiber ve pul biberi ilave ederek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar karıştırarak kavurun. Üzerine patlıcana yoğunluk katacak rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip birsüre daha kavurduktan sonra dinlenmeye bırakın. Etle birlikte servis edin. Afiyet olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder