5 Kasım 2015 Perşembe

FIRINDA BONFİLE


     Merhaba arkadaşlar.... Ben geldim.......Uzun bir aradan sonra tekrar birlikteyiz.

      Bugün sizlere eşimin hazırlamış olduğu nefis bir et tarifi vereceğim.




Malzemeler:
3 cm. kalınlığında kesilmiş bonfile
2 adet orta boy soğan
Tuz, karabiber, kimyon, 1/2 tatlı kaşığı şeker
Zeytinyağ

YAPILIŞI:
Etinizin üzerine piyazlık soğan doğrayın , karabiber, kimyon serpin, biraz da zeytinyağı gezdirin isterseniz hemen pişirin ya da bu karışımı streç filme sarıp buzdolabında dinlendirin.

Pişirme aşamasında, döküm tavanızı yanmaması için çok az yağlayın ve ısıtın. Isındığından emin olduktan sonra etlerinizi soğandan sıyırın ve bir dakika alt, bir dakika üst olmak üzere mühürleyin.
Başka bir yerde soğanlarınızı  (soğan ilave edebilirsiniz) hafif yağladığınız tavada yarım çay kaşığı şeker ve tuz ilave ederek öldürün.


Daha sonra soğanları borcama alın, üzerine etlerinizi yerleştirin ve borcamınızın kapağını kapatıp 180 derece fırında suyunu çekip pembeleşinceye kadar pişirin......( Etiniz kendi suyu ile pişeceğinden kesinlikle su ilave etmeyin...) Afiyet olsun....


6 yorum:

  1. Merhabalar, fırında bonfileniz muhteşem görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. hoşgeldin arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş buldum arkadaşım teşekkür ederim sevgiler....

      Sil
  3. çok güzel tarifler paylaşıyorsunuz,ellerinize emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil