Bugün sizlere oldukça lezzetli, damak tadınıza uygun tavuk şinitzel tarifi vereceğim.
Ben 2 kişilik büyükçe bir dilim göğüs eti ile yaptım.
MALZEMELER:
1 adet Tavuk göğüs eti
1 adet yumurta
1 fincan un
2 fincan galeta unu
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:
Göğüs etinizi yıkayın ve enlemesine 2 ye kesin. Daha sonra uzun dilimler halinde istediğiniz boyda doğrayıp tuz, karabiber ve kırmızı toz bibere bulayın.
1 adet yumurtayı çırpın. Galeta ununu ve normal ununuzu ayrı ayrı tabaklara alın. Etinizi ilk önce normal una, yumurtaya ve galeta ununa sırası ile buladıktan sonra kızartın. Afiyet olsun sevgilerimle....
bu tarifi sürekli yaparım elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim, mısır unu ile de denemeyi düşünüyorum.
Silhımmm ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim bigocum.
Sil