İftar için şöyle çıtır çıtır kadayıfa ne dersiniz......:)
Malzemeler:
750 gr. tel kadayıf
1 paket teremyağ
50gr. tereyağ
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Ceviz
Şerbeti:
4 Su bardağından 2 parmak eksik şeker
4 Su bardağı su
1 dilim limon
Yapılışı:
Tel kadayıf bir tepsi içinde didiklenerek yarım saat havalandırılır. Yağ kısık ateşte eritilerek kadayıfın üstüne dökülür ve kadayıfa elle yedirilir. Yarısı, yağlanmış tepsiye yayılır ve avuç içi ile sıkıca bastırılır. Üzerine arzu edilen miktarda irice ufalanmış ceviz serpilir ve kalan kadayıf üstüne kapatılır, tekrar bastırılarak sıkılaştırılır. Önceden ısıtılmış 150-160 derece ayarda üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Kadayıfı fırına sürdükten sonra şeker ve su tencereye eklenir ve orta ateşte kaynatılır. Koyulaşmaya başlayınca ocağın altı hafif kısılarak şerbetin içine limon sıkılır ve kabuğuyla birlikte bir bardak çekinceye kadar pişirilir. Soğuması için bir tarafta bekletilir.
Kadayıf fırından çıkınca 3-4 dakika kadar sıcaklığının geçmesi beklenir ve ılık şerbet kepçe ile yavaş yavaş dökülür.
Afiyet olsun...
kadayıfı çok severiz,ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim kıvamı ve çıtırlığı tam yerinde oldu olmasına amaaaaa, maalesef ikinci günü karıncalar bizden daha çok sevdi......:))
Silçıtır çıtır nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim ikinci günü fırının içinde karınca ordusuyla karşılaşınca maalesef yiyemedik ,,, tadı damağımızda kaldı.....:))
Silkomşu romania anunturi gratuite den selamlar. tariflerinizi hep deniyor sizi takip ediyorum. tamam çok zaman başarim yok, ben ne yapti kötü oluyor. ama çok şey öğrendim siz. Romania dan anunturi gratuite sevgiler.
YanıtlaSilMerhabalar, hoş geldiniz... çok memnun oldum. Sormak istediğiniz bir şey olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.. .Sevgiler
SilKadayif nefis görünüyor, ellerinize saglik.
YanıtlaSilSevgiler
Hemde nasıl nefisti ama ertesi gün karıncalarda çok beğendi:))
Sil