Patlıcanları Kızartmadan yapılan imam bayıldı..... bol soğanlı, bol domatesli oldukça hafif yaz yemeği. Dün akşam çok lezzetli olan yemeğim afiyetle yendi.
Malzemeler:
4 adet patlıcan
2 adet ortaboy soğan
3 adet ortaboy domates
3-4 diş sarımsak
2 adet sivri biber
Tuz, karabiber, acı pulbiber
Piştikten sonra üzerine maydanoz.
Zeytinyağ
Yapılışı:
Patlıcanlarınızı alaca soyduktan sonra ortadan 2 ye bölün ve parmak şeklinde uzunlamasına doğrayın. Tuzlu suda bekletin. 2 adet soğanı salata doğrar gibi doğrayıp zeytinyağında öldürün ve çok az tuz katın. İçine biberlerinizi ve sarımsağınızı katıp karıştırın, sarımsaklarınız mis gibi koksun, biberlerinizde hafiften yumuşasınlar. Domateslerinizi de iri doğradıktan sonra ilave edin ve 1-2 çevirin hafifçe ölsünler. Daha sonra tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanlarınızın suyunu sıktıktan sonra karışımın içine katıp karıştırın ve tuzunu, karabiberini ve isterseniz acı pul biberini de ilave edip çok az sıcak su ilavesi ile kısık ateşte yemeğinizi pişirin. Servis yapacağınız zaman üzerine maydanoz serpin. Afiyet olsun.... sevgilerimle....
nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim gerçekten değim yerindeyse lokum gibi.... Sevgilerimle:)
Sil