Çok lezzetli fırınlanmış et yemeği. Mutlaka sizlerinde yaptığı bir yemek çeşididir.
Malzemeleri kişi sayısına göre siz belirleyin.
Kuşbaşı doğradığınız etleri sudan geçirdikten sonra tencereye alın ocak ateşini biraz açın etler köpürüp suyunu salmaya başladığında ocağın altını iyice kısıp kısık ateşte ara sıra karıştırarak etler suyunu çekinceye kadar pişirin. Etin üzerine yağ gezdirin, yemeklik doğradığınız soğanları(bol soğan) katıp soğanlar ölünceye kadar etler ile birlikte kavurun. Salçasını, tuzunu, karabiberini katıp bir- iki karıştırıp üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edin. Tencerenizin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Diğer yanda elma dilimi doğradığınız patateslerinizi kızartın (patateslerinizin kızartma işlemini çok yapmayın hafif yağda öldürün ) Borcama alın üzerlerine etinizi dökün,(suyunu kontrol edin ) domates ve biberle süsleyip fırına sürün.
Afiyet olsun.
Nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim.
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK ARKADAŞIM...ESKİŞEHİRDEN SELAMLAR...
YanıtlaSilEllerinize sağlık....
YanıtlaSil