Aysel arkadaşımın poğaça tarifini bu hafta denedim. Hamur puf puf çok güzel kabardı. Evde yaş maya olmadığı için ben instant maya kullandım. Ayrıca iç malzeme kullanmadım. Buna rağmen çok lezzetli oldu.
(Fotoğraflamadan önce tepsiden 1-2 adet tadına bakıldı ve fotoğraflandı.)
1 adet yaş maya (ben 1 paket Dr. Oetger (instant) kuru maya kullandım)
1 Su bardağı ılık süt
3 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta akı (sarısı üstüne)
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Aldığı kadar un
İçine Peynir, maydanoz v.s.
Yapılışı:
Hamuru yoğuracağınız kap içerisinde ılık süt, maya ve şeker karıştırılarak 15 dakika bekletilir. Daha sonra diğer malzemeleri ilave ederek elinize yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur yapın. Beklemeden hamurunuzdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartarak elinizle hafifçe açtırın içine malzemenizi koyup kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin ve 1 saat ısıtılmış fırında kabarması için bekleyin. Daha sonra Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, yaklaşık 160 derecede pişirin.
poğçalar çok iştah kabartıcı görünüyor, enkısa zamanda deneyeceğim. Nilos
YanıtlaSilBen çok beğendim. Şimdiden afiyet olsun.
YanıtlaSilaldığım tarif çok güzel oldu. Pişirdiğim poğaçanın yarısını dondurucuya attım. Bir müddet sonra ısıtıp servise sundum çok harika oldu. Teşekkürler Nuran.
YanıtlaSilNurten
iyiki saat farkimizdan dolayi butun bunlari gec saatte goruyorum yoksa hemen yapar ve yeriiim ;) ama nurancim enkisa zamanda deniyeceklerim arasinda pogcalarin olucak
YanıtlaSil(mayadan nekadar koymaliyiz?)
tulay
Tülaycım gerçekten pofur pofur derler ya işte öyle, tadıda çok güzel. Asıl tarifi 1 adet yaş maya (onlar 45 gr oluyormuş), çabuk bozulduğundan ben yaş maya kullanmıyorum. İnstant maya kullanıyorum. Yaparsan neticeyi bekliyorum, şimdiden afiyet olsun canım benim:))
YanıtlaSilinstant mayadan nekadar kullanmamiz lazim?
Siltulay;)
Tülaycım 1 paket
YanıtlaSilDr. Oetger (instant)maya kullandım)
Denedim harika oldu.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBeğenmenize sevindim, afiyet olsun:))
YanıtlaSilslm.canim bunu gecen gun denedim tam tarifini uyguladim ama pogcalarim hic kabarmadi :( help lutfen nerede yanlis yaptim acaba? simdi pinarin tarifini gordum onu deniycem :) offf ya bu saatte bloklari gezmek cok tehlikeliii. xxx
YanıtlaSilTülaycım ne yaptın sen çok üzüldüm, olmaması imkansız. Arkadaşlarım dahil yapanlar çok beğeniyorlar. Acaba hamuru üşüttün mü. Tarifte belirtmemişim Sıcak yerde mayalanması gerekir. Ben fırını biraz ısıtıp içinde bekletiyorum. Şimdi bu hususu yazacağım. Birde maya ne kullandın. Kısaca yazarsan anlarız. Çok öptüm canım.
YanıtlaSilinstat maya kullandim ama galiba yag konusunda hata yaptim ben bir bardak zeytinyag kullandim belki o agir geldi veee senin tabirinle hamuru usutmus :) olabilirim ayrica butun bunlar tecrube oluyor tekrar deniycem ve sana bildiririm
YanıtlaSilsana gecende sorucaktim tariflerde hep yag icin siviyag deniyor bu kizartmalarda kullanilan yag degilmi? xxx
Tülaycım, Sıvı yağ akıcı yağ anlamında söylüyorum. yağ ile ilgili değil bence, ben ayçiçek yağı kullanıyorum, son zamanlarda da bütün yemekler ve hamurişleri dahil Riviera zeytinyağı kullanıyorum. Birde sızma zeytinyağı var biliyorsun, o ağır olur. Sevgilerimle arkadaşım çok öpüyorum:)
SilNuran'cim bugun tekrar bu pogacayi yaptim yok boyle birsey super super oldu 2tepsi cikti arkadaslar vardi suan 2-3 tane birsey kaldi :) bu sefer senin yazdigin gibi firini isitip 1 saat beklettim harika kabardilar bundan onceki hic kabarmamisti cok guzel oldu tavsiyelerin icin tesekkur canim,sevgiler
YanıtlaSiloooh çok şükür, gerçekten sevindim ellerine sağlık arkadaşım. Tariflerde püf noktası ve el yordamı çok önemli tabi. Afiyetler olsun, aaaa bu arada ara sıra topilik bloğuma da beklerim belki orada sana süpriz birşeyler vardır......:))))) sevgilerimle
Silmerak ettim hemen gidiyoyum ;)
SilAra sıra uğra tabii koooooş.......:))))
Sil