16 Haziran 2011 Perşembe

ETİMEK TATLISI 2

Düşünüyorum da bloğumun adı yaşantımızla ne kadar uyumlu. 5ten sonra. Gerçekten çalışanlar için bu saat çok fazla kullanılıyor neredeyse içimize işlemiş.
Bu gün arkadaşlarımla birlikte 5ten sonra İş çıkışı bana çaya gideceğiz. Bugün için herşeyin hazır olması gerektiğinden akşamdan hazırlıklarımı bitirdim. Eve gidince bir çay demleyip birde benim salatalıklı patates salatamın içine salatalık doğramayı unuttuğumdan (bunun tadı niye böyle oldu tuzumu yok acaba diye diye saklama kabına aldığım)  ve bugün aklıma tak diye gelen salatalığı rendeledikten sonra oturup inşallah iyi vakit geçireceğiz.
Bugün için , Perişan kurabiye özellikle istediler. Tavada peynirli börek, salatalıklı patates salatası, tatlı olarak  etimekli tatlı yaptım.

Etimek Tatlısının tarifi;
Kare borcama bir sıra etimek
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su

Üzerine tavuk göğsü.
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 kilo süt
50 gr. margarin.

Kare borcama etimekler bir sıra dizilir. (İstenirse 2 sıra dizip şeker ve su ölçüsünü aynı oranda artırılır.)
1,5 su bardağı şeker bir tencere içine alınıp orta ateşte ara ara karıştırılarak yakılır. Fazla yakmayın acı olur. Üzerine 1,5 su bardağı suyu birden döküp hemen kaçılır. (Fokurdaması bittikten sonra yanaşabilirsiniz) Şekeri açılınca kaynatmadan etimeklerin üzerine kepçeyle döküp her tarafının ıslanması sağlanır. Daha sonra üzerine yapmış olduğunuz tavuk göğsü dökülür.
Tavuk göğsü için un, şeker ve süt karıştırılarak pişirilir. Koyulaşınca içine 50 gr. margarin ilave edilerek erimesi sağlanır. Daha sonra mikserle kıvama gelene kadar çırpılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder