Malzemeler:
3 adet yumurta
3 adet kabak
6 çorba kaşığı un
3-4 adet tazesoğan yeşil yaprakları
Tuz, karabiber, acı pulbiber, nane, maydanoz
Kızartmak için sıvı yağ.
Yapılışı:
Derin bir kap içinde yumurtaları çırpın. Kabakların dış kabuklarını kazıdıktan sonra rendenin ince tarafı ile rendeleyip yumurtaya ilave edin. Taze soğan yapraklarını, maydanozu, naneyi ince ince doğrayıp içine katın.(Dereotu da yakışıyor bende yoktu) Baharatları ve ununu ilave ederek hepsini karıştırın. Fazla yağ koymadan, tavaya kaşık kaşık dökerek alt üst kızartın. (Kızartırken yağı bittikçe ilave edin)
Hafta sonu yaptım çok lezzetli oldu.
offf olsa bu saatte bile yerdim, nede guzel bakiyorlar ;)
YanıtlaSilyazın çok sık yapıyorum bizimkilerde çok seviyorlar . sen bir mutfağa git istersen acıktın galiba....:))öpüyorum canım
Sil