Havuçlu kekten sonra birde havuçlu top yapayım dedim. Atıştırmalık için iyi oluyor.
Malzemeler:
3 su bardağı havuç
1,5 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı su
1/2 çorba kaşığı tarçın
1/2 su bardağı rondodan geçirilmiş ceviz
25 adet pötibör bisküvi
Üzerine hindistan cevizi
Yapılışı:
Havuçları rendeleyin yada rondodan geçirin, şeker ve su ilave ederek pişirin. Pişirme esnasında tencerenizin kapağını kapalı tutun havuçlar yumuşadıktan sonra tencerenin kapağını açıp suyunun çekmesini sağlayın. Ocağın altını kapatın Ilınınca içine Ceviz ve tarçın ilave edin. Daha sonra rondodan geçirilmiş bisküvileri ilave ederek karıştırın. Elinizle hafif yoğurur gibi özleştirin. Havuçlar yuvarlanırken önce elinizi ıslatın avucunuzun içinde yuvarlayın daha sonra bir tepsi içine döktüğünüz hindistan cevizine bulayın.
Bana biraz kuru gibi geldi. Yoğururken içine biraz su damlattım. Daha yumuşak oldu. Afiyet olsun.
Nuran, yemek sayfan harika..tebrikler. Izin verirsen kendi sayfama ilave edeyim izlediklerim kosesine? Sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Memnun olurum.
YanıtlaSil