Malzemeler:
7-8 adet tavuk incik
5-6 adet Yeşil biber
3, adet kırmızı biber
1 adet ufak soğan
Kekik, karabiber.tuz,acıpul biber, köri
Yapılışı.:
Tavuk incikler kemiklerinden ayrılıp jülyen doğranır. Çok az yağlanan Sac tavaya alınarak Orta ateşde suyu çektirilir.
Diğer yanda Tavaya az yağ konularak ince doğradığınız soğanlar öldürülür. İçine yine jülyen doğradığınız biberler katılarak hepsi birden sotelenir. karışım tavukların içine katılarak birbirine harmanlanır.
Baharatlar ilave edilir 1-2 döndürülür ve servise hazır. Sac kavurma Eşimin özel olarak davetlerimizde yaptığı yemektir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder