9 Ağustos 2011 Salı

SACTA TAVUK KAVURMA





Malzemeler:

7-8 adet tavuk incik
5-6 adet Yeşil biber
3, adet kırmızı biber
1 adet ufak soğan
Kekik, karabiber.tuz,acıpul biber, köri

Yapılışı.:
Tavuk incikler kemiklerinden ayrılıp jülyen doğranır. Çok az yağlanan Sac tavaya alınarak Orta ateşde suyu çektirilir.
Diğer yanda Tavaya az yağ konularak ince doğradığınız soğanlar öldürülür. İçine yine jülyen doğradığınız  biberler katılarak hepsi birden sotelenir.   karışım tavukların içine katılarak birbirine harmanlanır.
Baharatlar ilave edilir 1-2 döndürülür ve servise hazır. Sac kavurma  Eşimin özel olarak davetlerimizde  yaptığı yemektir. Afiyet olsun. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder