Malzemeler:
250 gr. Tereyağı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
Fesleğen
Maydanoz
Biberiye
Dereotu
Tuz
Yapılışı:
Tereyağını derin bir kabın içerisine alıp önce yavaş daha sonra hızlı devirde çırpın. Üzerine ince kıyılmış yeşillikleri, tuzu ve zeytinyağını ilave edin. Krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın. Bir kabın içerisine streç film serip tereyağınızı sarın. Buzdolabınızda en az 1 saat kadar bekletin.
Otlu tereyağınız hazır.... Durdukça lezzeti daha çok artan otlu tereyağını mutlaka deneyip tadına bakın derim. Yeşilliklerin ölçüsünü vermedim. Ağız tadınıza göre az yada çok ilave edersiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder