Ocağın başında sütlaç için süt kaynatırken gözüm birden narlara erişti. Küçük bir tencereye sütün bir kısmını ayırıp tavukgöğsü üzerine de nar peltesi yaptım. Nar zamanını kaçırmayın bence.....:)
Tavuk göğsü için normal ölçü;
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 kilo süt
50 gr. kadar margarin veya tereyağı
Pelte için;
2 adet nar suyu
3 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı su
Yapılışı:
Derin bir tencereye un, şeker ve sütü ilave edin ve koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Margarin ya da tereyeğınızı ilave edin. Yağınız eridikten sonra mikserleyin.
Islattığınız borcama tavuk göğsünü dökün.
Nişastanızı bir su bardağı suda açtırın ve tencerenize aktarın şekerinizi ilave edin, üzerine sıkılmış nar suyunuzu (isterseniz biraz daha su ilave edebilirsiniz) da ilave edip, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin ve ılınmış tavuk göğsünün üzerine dökün.
çok güzel bir tatlı olmuş canım.ellerine saĞLIK.sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Sevgi ve Selamlarımla...
SilNar peltesi ve tavuk göğsü kulağa harika geliyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilLezzeti damağa da hitap ediyor. Denemenizi tavsiye ederim. Teşekkürler
SilUgramayali ne guzel tarifler paylasmissin ellerine saglik. Blogdan biraz uzak kaldim son zamanlarda :( sevgiler
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Ara sıra bana da oluyor. Sevgiler:)
Sil