30 Mart 2017 Perşembe

ISPANAKLI KEK


Ispanaklı kekim özellikle oğlum tarafından çok beğenildi. Öyle ki bittiği gibi ikincisini tekrar yaptım.

Malzemeler:
4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı rondadan çekilmiş ıspanak
2,5 su bardağı un
1 adet kabartma tozu

Yapılışı:
Yumurtaları çırpın, şekeri ilave edin şeker eriyinceye kadar çırpmaya devam edin. Yağını, sütü ve rondadan çektiğiniz ıspanağı ilave edip tekrar çırpın. Bir bardak un ilave edin çırpın daha sonra kalan unu ilave edin tekrar çırpın. Kabartma tozunu da ilave ettikten üzerine bir çorba kaşığı kadar su dökün daha sonra kaşıkla karıştırıp yağlanmış kek kalıbına dökün. 150 derecede önceden ısıttığınız fırında pişirin.

 

24 Mart 2017 Cuma

OTLU TEREYAĞI



Malzemeler:
250 gr. Tereyağı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
Fesleğen
Maydanoz
Biberiye
Dereotu
Tuz

Yapılışı:
Tereyağını derin bir kabın içerisine alıp önce yavaş daha sonra hızlı devirde çırpın. Üzerine ince kıyılmış yeşillikleri, tuzu ve zeytinyağını ilave edin. Krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın. Bir kabın içerisine streç film serip tereyağınızı sarın. Buzdolabınızda en az 1 saat kadar bekletin.

Otlu tereyağınız hazır.... Durdukça lezzeti daha çok artan otlu tereyağını mutlaka deneyip tadına bakın derim. Yeşilliklerin ölçüsünü vermedim. Ağız tadınıza göre az yada çok ilave edersiniz.

Afiyet olsun...