18 Temmuz 2014 Cuma

KADAYIF TATLISI


İftar için şöyle çıtır çıtır kadayıfa ne dersiniz......:)

Malzemeler:
750 gr. tel kadayıf
1 paket teremyağ
50gr. tereyağ
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Ceviz

Şerbeti:
4 Su bardağından 2 parmak eksik şeker
4 Su bardağı su
1 dilim limon

Yapılışı:
Tel kadayıf bir tepsi içinde didiklenerek yarım saat havalandırılır. Yağ kısık ateşte eritilerek kadayıfın üstüne dökülür ve kadayıfa elle yedirilir. Yarısı, yağlanmış tepsiye yayılır ve avuç içi ile sıkıca bastırılır. Üzerine arzu edilen miktarda irice ufalanmış ceviz serpilir ve kalan kadayıf üstüne kapatılır, tekrar bastırılarak sıkılaştırılır. Önceden ısıtılmış 150-160 derece ayarda üstü kızarıncaya kadar pişirilir. 

Kadayıfı fırına sürdükten sonra şeker ve su  tencereye eklenir ve orta ateşte kaynatılır. Koyulaşmaya başlayınca ocağın altı hafif kısılarak şerbetin içine limon sıkılır ve kabuğuyla birlikte bir bardak çekinceye kadar pişirilir. Soğuması için bir tarafta bekletilir.

Kadayıf fırından çıkınca 3-4 dakika kadar sıcaklığının geçmesi beklenir ve ılık şerbet kepçe ile yavaş yavaş dökülür.



Afiyet olsun...

7 Temmuz 2014 Pazartesi

TAVUK ŞİNİTZEL


Bugün sizlere oldukça lezzetli, damak tadınıza uygun tavuk şinitzel tarifi vereceğim.
Ben 2 kişilik büyükçe bir dilim göğüs eti ile yaptım.

MALZEMELER:
1 adet Tavuk göğüs eti
1 adet yumurta
1 fincan un
2 fincan galeta unu
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:
Göğüs etinizi yıkayın ve enlemesine 2 ye kesin. Daha sonra uzun dilimler halinde istediğiniz boyda doğrayıp tuz, karabiber ve kırmızı toz bibere bulayın.
1 adet yumurtayı çırpın. Galeta ununu ve normal ununuzu ayrı ayrı tabaklara alın. Etinizi ilk önce normal una, yumurtaya ve galeta ununa sırası ile buladıktan sonra kızartın. Afiyet olsun sevgilerimle....

 

4 Temmuz 2014 Cuma

SEMİZOTU SALATASI



Hayırlı Ramazanlar dileyerek tarifime geçiyorum arkadaşlar.

Malzemeler:
1 demet semizotu
2 adet domates
1 adet kırmızı biber
3-4 adet küçük kırmızı turp
1 adet salatalık
Dereotu
Tuz
Zeytinyağı ve limon.

YAPILIŞI:
Semizotunun demetini hiç bozmadan kalın sap kısımlarını  kesip atın ve bol su ile yıkayın. Süzgeç içinde süzülmesini bekleyin. Ben yarım demet semizotu kullandım.  Daha sonra yaprak ve ince sap kısımlarını doğrayın. Diğer malzemeleri de içine doğradıktan sonra yağını, tuzunu ve limonunu sıkıp servis yapın. Afiyetler olsun....