Tarifi yazarken ilk yaptığım, hiç bir zaman unutamayacağım bir anım geldi aklıma....:)))
Eminim ki sizlerinde bir çok anılarınız vardır.
Evlendiğimde hiç birşey bilmemenin verdiği zorluklar oldu tabi ki. Hiç bir şey bilmeyenler için ne kadar tarif alsanız da acemilik günlerinden geçiyorsunuz. Özene bezene hazırladığım, Fırında nar gibi kızaran kadayıfım..... Ta ki sıcak şerbeti üzerine dökünceye kadar. ...... Netice de ne mi oldu......ben mahcup, kadayıf da makarna.......... :))))))) Sevgiler..
Malzemeler:
1/2 kilo tel kadayıf125 gr. Tereyağ
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı ceviz
Şerbet:
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yapılışı:
Kadayıfı ilk önce elinizle didikleyerek bir tepsi içine yayın 1-2 saat havalansın. Sıvı yağı ve tereyağını bir tencereye alın kısık ateşte tereyağınız erisin. Yağınız ılındıktan sonra kadayıfları içine katıp her tarafını iyice bulayın. Tepsinizi yağlayın ve yağlanmış kadayıfınızın yarısını elinizle bastıra bastıra tepsiye döşeyin. Üzerine iri dövdüğünüz çevizi serpiştirin. Kalan diğer kadayıfı üzerine tekrar döşeyip elinizle iyice bastırın. Önceden ısıttığınız 150 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Kadayıfı fırına sürdüğünüz gibi şerbetini bir bardak çekinceye kadar kaynatın.
Kadayıf piştikten sonra ılınmasını bekleyin. Elinizi tepsinin altına deydirdiğinizde eliniz yanmasın.
Tatlınızı ıslatırken şerbeti yavaş yavaş dökün.