20 Haziran 2011 Pazartesi

ÇİĞ BÖREK



Biz puf böreği deriz. Dün annemlere köye gittik. Anacım bize puf böreği yaptı. Neden bu kadar uğraşıyorsun deyince ben sağlığımda uğraşayım sizlerde çocuklarınıza böyle uğraşırsınız dedi. Analık bu işte haklıda.
Hamur için,
Un, tuz ve su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur.
İç harcı,
Kıyma, soğan rendesi, tuz, karabiber
Peynir, maydanoz
Yapımı:
 Ufak bezelere ayrılıp avuç içinde yuvarlanarak hazır hale getirilir. Daha sonra bezeler ufak ufak açılıp içine kıymalı harç ya da peynir konularak kapatılır. Pişerken hamurun kabarması için hamuru kapatırken bol bırakıp kenarlarını bardak altıyla kesiyoruz. Bol yağda altı üstü kızartılıp servis tepsisine alıyoruz.


17 Haziran 2011 Cuma

Balkon keyfi

Arkadaşlarımla çok güzel bir akşam üstü keyfi yaşadık. Yedik, içtik ve Şebnem Ferah eşliğinde hoş sohbetler ettik.
Arkadaşlarım için, pratik tava böreği, salatalıklı patates, özel istek üzerine perişan kurabiye ve dondurma ile birlikte etimek tatlısı ikram ettim.
Onların arkasından reis de gördüğünüz üzere, hem suçlu hem de memnuniyetini bu şekilde gösterdi. Suçu büyük ayakkabıları kaçırıp bahçede saklamış.





16 Haziran 2011 Perşembe

ETİMEK TATLISI 2

Düşünüyorum da bloğumun adı yaşantımızla ne kadar uyumlu. 5ten sonra. Gerçekten çalışanlar için bu saat çok fazla kullanılıyor neredeyse içimize işlemiş.
Bu gün arkadaşlarımla birlikte 5ten sonra İş çıkışı bana çaya gideceğiz. Bugün için herşeyin hazır olması gerektiğinden akşamdan hazırlıklarımı bitirdim. Eve gidince bir çay demleyip birde benim salatalıklı patates salatamın içine salatalık doğramayı unuttuğumdan (bunun tadı niye böyle oldu tuzumu yok acaba diye diye saklama kabına aldığım)  ve bugün aklıma tak diye gelen salatalığı rendeledikten sonra oturup inşallah iyi vakit geçireceğiz.
Bugün için , Perişan kurabiye özellikle istediler. Tavada peynirli börek, salatalıklı patates salatası, tatlı olarak  etimekli tatlı yaptım.

Etimek Tatlısının tarifi;
Kare borcama bir sıra etimek
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su

Üzerine tavuk göğsü.
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 kilo süt
50 gr. margarin.

Kare borcama etimekler bir sıra dizilir. (İstenirse 2 sıra dizip şeker ve su ölçüsünü aynı oranda artırılır.)
1,5 su bardağı şeker bir tencere içine alınıp orta ateşte ara ara karıştırılarak yakılır. Fazla yakmayın acı olur. Üzerine 1,5 su bardağı suyu birden döküp hemen kaçılır. (Fokurdaması bittikten sonra yanaşabilirsiniz) Şekeri açılınca kaynatmadan etimeklerin üzerine kepçeyle döküp her tarafının ıslanması sağlanır. Daha sonra üzerine yapmış olduğunuz tavuk göğsü dökülür.
Tavuk göğsü için un, şeker ve süt karıştırılarak pişirilir. Koyulaşınca içine 50 gr. margarin ilave edilerek erimesi sağlanır. Daha sonra mikserle kıvama gelene kadar çırpılır. Afiyet olsun.



6 Haziran 2011 Pazartesi

Mücver



Malzemeler:
3 adet yumurta
3 adet kabak
6 çorba kaşığı un
3-4 adet tazesoğan yeşil yaprakları
Tuz, karabiber, acı pulbiber, nane, maydanoz
Kızartmak için sıvı yağ.

Yapılışı:
Derin bir kap içinde yumurtaları çırpın. Kabakların dış kabuklarını kazıdıktan sonra rendenin ince tarafı ile rendeleyip yumurtaya ilave edin. Taze soğan yapraklarını, maydanozu, naneyi ince ince doğrayıp içine katın.(Dereotu da yakışıyor bende yoktu) Baharatları ve ununu ilave ederek hepsini karıştırın. Fazla yağ koymadan, tavaya kaşık kaşık dökerek alt üst kızartın. (Kızartırken yağı bittikçe ilave edin)
Hafta sonu yaptım çok lezzetli oldu.